How to say the right thing?

Music: Zen Me Ban by S.H.E
Drama/Movie: Coffee Prince (Korean)

I chatted with my ex classmate 2 days ago. we were in the same class from form 4 until form 5. were we close? noo…tapi oklah, ngam ngam hoo…currently he’s working with the national airlines system as a pilot…everytime i want to chat with an old friend, i’ll ask for a permission from my husband first (only if that friend is a guy). it’s not like i do it courteously (i’m not good doing that lemah lembut thing). normally what i did is i told him that ‘there’s an old friend online, is it ok if i say hi to him or vise versa..well u know, this boy used to be my classmate, now he’s working bla bla, he’s married to a what and have how many children bla bla’…and i feel more relief if my husband knows all my male friends even though not personally (of course, how is he supposed to meet them anyway?), but through my description. yalah aku takut, kawan tu kawan jugak, tapi dosa2 tak nak..takut…and maybe because i know my husband well that he will say yes sebab tu aku berani tanya kot hahah…takpe bang sarang hae yo (i love you – korean)…

so we chatted. dalam hati aku, best gak ni aku keep in touched ngan budak ni, kot2 esok ada tiket free ke apa ( u know, that ‘amik kesempatan’ feeling is always there hehehe, kalau cakap2 kosong malas aku, unless kawan2 girls aku best aa ada bende nak talk about)…so basically the conversation went like this:

Me: kau kat mana ni?

S: kat korea

Me: korea where? seoul ke? pyongyang ke? DMZ (the border)?

bla bla bla…

Me: aku suka gila traveling, tak mampulah nak travel all the time

S: tulah kau dulu masa aku single kau tak nak

Me: (dalam hati, mabuk ke kau ni??? tips: dont ever layan this kinda of conversation, buat2 bodo) so, cikgu S mesti paling tak percaya u managed to do this eh?

S: mestilah, aku dulu belajar kan tak pandai

Me: (dalam hati, mana boleh tak pandai tak pandai tak masuk sekolah tu, cuma tak secerah bintang macam org lain) alaa tu dulu, sapa nak kira, sekarang kau pilot, hebat gila

S: alaaa kau tu dah sampai finland, aku ni tahap spm je

Me: (dalam hati, takkan aku nak cakap, tulah dulu cikgu suruh pi prep, kau tido kat surau, apa nak cakap ni, mesti bagi dia rasa proud sikit, ayooo susahnya) alaaa, at least kau tu pilot, and i am not even a stewardess (nak bagi dia ek sikitlah kononnya)

S: jgn compare yourself to a stewardess, you are 100 times better

Me: (dalam hati, kesian stewardess, kau kutuk diaorg eh) bini kau keje lagi sekarang? (tukar topik and pretend to be dumb is always the easiest thing to than trying to find the right thing to say)

terus terang, kat sekolah dulu aku ada jugak minat kat budak ni budak tu, tapi tak reveal, simpan dalam hati. tapi pilot S ni memang tak pernah, never ever, aku ada crush ke a thing ke kat dia…pasalnya tak lawa pun..amboi3x sedapnya akuuu..tapi takde sapa kenal dia, sooo…sebab tu aku langsung takde perasaan ke apa, sembang just like with a female friend. aku kalau dulu2, selalu kalau ada crush mesti ngan org cin peng (u know slanting eyes, chinese look)..so ni memang totally opposite…but as i said t my husband, ‘bagus jugak eh keep in touhed org mcm ni, kalau ada kenal org keje JPJ ke, lagi bagus’….laki aku simply said..’women…’….what?? hhehehe

so a two cent tips from me…

1) if you want to avoid saucy conversation with somebody (esp because it is not appropriate), just buat bodo…tukar topik, or dont even response to it. they’ll get bored of how clueless you are!

2) but in reality, u can definitely understand what they are talking about…we are normal people anyway, not some kind of moron or something…it just that we should know when and how to response. u know words can be powerful…if everything is right, i mean, about that person, and we are also ok with him, dont lah act dumb…rugi pulakkan…hehehe…and i think the best part in a relationship is to do the ‘talking’ part. do we always need to say the right thing? for me, NO…we are not a word guru anyway, how can we possibly say right things all the times…what really matter is, saying it to the right person. if it is to the right person, even saying fool things sound cool and sweet…

6 Comments

Filed under Misc

6 responses to “How to say the right thing?

  1. weh aku ni
    hahaha..lawaks la ko nih

  2. mykyul

    weii girl!!! hehehe thanks for visiting!🙂

  3. ina

    bak kata ipin..,. betul betul betul!!!! jgn layan conversation cenggini. kang melarat2 lak. baik ko layan borak ngan aku dan ayu!! hehehe

  4. mykyul

    betul cik kieli…anyway, ipin mana ni? ipin wahie ke??? hehehehehe remember, ipin wahie???😀

  5. ina

    OMG!!! abang ipin!!! dah balik dah dia ek? harusku ingat dia. but my ipin is from upin & ipin, animasi malaysia time pose hari tu. tengoklah kat youtube, lawak tahap cipan!!!

  6. mykyul

    abang ipin bukan saja dah balik. dari iswara merah ke mercedez silver. dari bujang ke…err, tu aku kena message kau personally hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s